VINTAGE DUTCH – IN MY OWN VOICE

Artiest info
Website
facebook

Label: Concerto Records
Info: Broere Promotion

Het was eerder toevallig dat de funk-, jazz- en soulformatie ‘Vintage Dutch’ in 2019 in Noord-Holland is ontstaan. Gitarist Paul Jonker had de band toen opgericht als een spin-off van de groep ‘The Tibbs’ waar hij ook in meespeelde. Zij zochten een nieuwe zangeres en toen Kim Berger zich voor die taak aanbood besloot Paul Jonker haar omwille van haar leuke stemgeluid als leadzangeres toe te voegen aan zijn eigen groep ‘Vintage Dutch’. Ze schrijven samen trouwens ook de liedjes die op dit album staan. De andere bandleden zijn Ruben de Ruiter op percussie, bassist Yvo Wolfsbergen en drummer Walter Gieling.

Het kwintet debuteert nu op plaat met een eerste full-cd die de titel “In My Own Voice” kreeg. Daarop staan twaalf tracks waaronder enkele reeds eerder uitgebrachte singles waarvan het op een leuke melodie deinende “It Must Be Love” eind 2019 de allereerste was. Luister naar dit nummer op de eerste video bij deze recensie en druk daarna ook op de tweede video met een weergave van het soulvolle “’To The Max’!”

De band raakt in enkele nummers op dit album verschillende muziekstijlen aan zoals reggae in het catchy liedje “Just Me” dat in februari als tweede single is verschenen of de jazzy ragtime-sound in “’Checkmate’”. Funky soulmuziek vormt dan weer de basis van “99 Lbs”, de enige gecoverde song van een nummer uit 1972 van Ann Peebles uit haar album “Straight From the Heart”. Mooie laid back jazzklanken horen we daarna nog in de liedjes “Never Been Told” en “Baby” die allebei een beetje op het oudere werk van zangeressen ‘Sade’ of Norah Jones lijken.

Op gepaste wijze wordt er op het einde van deze debuutplaat “In My Own Voice” afscheid genomen van de luisteraars/fans met de door ritmische ‘handclaps’ begeleide song “Goodbye”, een nummer dat misschien wel eerder ‘Tot Ziens’ had moeten heten want we gaan in de nabije toekomst zeker nog heel wat meer van deze leuke Nederlandse formatie ‘Vintage Dutch’ te horen krijgen.

(valsam)